KŐSZEG FERENC (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KŐSZEG FERENC (SZDSZ)
KŐSZEG FERENC (SZDSZ) Tehát – tisztelt Elnök Úr – a következőről van szó.
Az indítványunkban – tehát ebben a Kőszeg, dr. Szigethy által előterjesztett indítványban, amely a jelentés 8. pontjában szerepel – a (2) bekezdésre én két szavazást javasolnék. Megmondom, miről van szó.
Nyilvánvalóan elsődlegesen a módosító indítványról szavazunk. Most a módosító indítvány egyik része azonos a Kormány előterjesztésével, a másik része különbözik attól. Azonos a kormányelőterjesztéssel a módosító indítványnak az a része, amelyben azt mondjuk, hogy a rendőrkapitányok – tehát a városi rendőrkapitányok – kinevezéséhez a települési önkormányzatok egyetértése szükséges. A másik része ezzel szemben – amely azt mondja, hogy a fővárosi rendőrfőkapitány kinevezéséhez a fővárosi önkormányzat egyetértése szükséges – különbözik a kormányétól. Tehát abban az esetben, hogyha a tisztelt Ház ezt a módosító indítványt egészében leszavazza, illetve hogyha esetleg a kétharmados többséget nem kapja meg ez a változat, akkor nincs lehetőség arra, hogy a tisztelt Ház külön szavazzon ennek az indítványnak a két, alapvetően egymástól különböző, és egymástól függetlenül is élő részéről.
Tehát azért azt javasolnám, hogy itt két szavazást szíveskedjék elnök úr elrendelni. Tehát először szavazzunk arról, hogy a budapesti rendőrfőkapitány kinevezéséhez a budapesti önkormányzat egyetértése szükséges, és utána szavazzunk külön arról, hogy a városi rendőrkapitányok kinevezéséhez a települési önkormányzat egyetértése szükséges.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem