HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem akarom ezt a vitát valóban elkezdeni, de attól tartok, hogy némileg technikai okai is vannak a félreértésnek. Az én emlékezetem - mint az alkotmányügyi bizottság titkára vettem részt az ülésen -, hogy Baka András eredetileg ebben az előterjesztésben 33-as számon szereplő szövegjavaslatával kapcsolatban úgy foglalt állást a bizottság, hogy annak ötödik bekezdésével nem értett egyet. Ezt pótolja a 34. pontban egy másfajta szöveg, de egyetértett a második bekezdésben szereplő szöveggel, amely így szól: "A kisebbségi jogok országgyűlési biztosának feladata, hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek jogaival kapcsolatban tudomására jutott visszásságokat kivizsgáltassa." Tehát ezt a javaslatot a bizottság ebben a formájában támogatta.
A probléma abból állt elő, hogy Baka András ezt a javaslatot egészében visszavonta. Így nincs módunk szavazni erről a kérdésről, holott a bizottság ezt mint módosító indítványt elfogadta. Én azt hiszem, hogy itt a kérdés azon van, hogy Baka András az egész indítványt visszavonta-e, vagy csak annak azt a részét, amelyik a bizottság, illetve a testület felállítására vonatkozik. Ha a második bekezdésre vonatkozó indítványát Baka András nem vonta vissza, akkor erről szavaznunk kellene, és ennek megszavazása esetén elhárul az az akadály, ami most előttünk áll, és ebben az esetben az a megoldás jön létre, amit Solt Ottilia is - helyesen - hiányolt.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem