HORN GYULA, a külügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

HORN GYULA, a külügyi bizottság elnöke:
HORN GYULA, a külügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy két rövid dolgot jelentsek be.
Az egyik, hogy az elmúlt napokban az Észak-atlanti Tanács közgyűlése egy felhívást fogadott el. Ez a kor szellemének és követelményének megfelelően állást foglalt az európai államok, a NATO és a Varsói Szerződés tagországai közötti kapcsolatok magasabb szintre emelése, az európai közgyűlés létrehozása mellett. Ezek realizálásában komoly szerep hárulhat a magyar Parlamentre is.
Erről a külügyi bizottság állásfoglalást kíván a jövő héten az Országgyűlés elé terjeszteni. Kérem ennek szíves tudomásulvételét.
A másik dolog: a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége a múlt héten felhívással fordult a magyar Parlamenthez, hogy vizsgálja felül a nemzeti kisebbségek országgyűlési képviseletéről hozott korábbi döntését.
Javaslom – anélkül, hogy a nemzetiségi kérdésekkel foglalkozó bizottsággal konzultáltunk volna, nem volt rá idő –, hogy ez a bizottság tűzze napirendre a kérdést, és a külügyi bizottság is kész kialakítani a maga álláspontját. Azt kezdeményezem tehát, hogy a fentieknek megfelelően, a nemzetiségi kisebbségekkel foglalkozó bizottság és a külügyi bizottság tegyen javaslatot ennek a felhívásnak az ügyében a tisztelt Parlamentnek. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldal szélén, szórványos taps a bal oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem