ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mindezek után javaslatot teszek ülésünk tárgysorozatára.
– Először: határozathozatal a családi pótlékról szóló 1990. évi XXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat ügyében.
– Másodszor: az Alkotmány módosításáról és a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslatok már megkezdett általános vitájának folytatása.
– Harmadszor: a Magyar Köztársaság 1989. évi állami költségvetésének a végrehajtásáról szóló törvényjavaslat tárgyalása.
– Negyedszer: az Állami Vagyonügynökségről és a hozzá tartozó vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló 1990. évi VII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat megkezdett vitájának folytatása.
– Ötödször: a köztársasági elnök 1990. évi közvetlen választására vonatkozó népszavazás előkészítésének és lebonyolításának pénzügyi szükségletei biztosításáról szóló országgyűlési határozati javaslat előresorolása a kiküldött tájékoztató anyaghoz képest az előkészítés sürgőssége miatt volt indokolt.
– Hatodszor: A nem pártként bejegyzett társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása.
– Hetedszer, ezen belül A) pontként: a pártatlan tájékoztatás bizottságáról és a közszolgálati tömegkommunikációs eszközök (Magyar Televízió, Magyar Rádió, Magyar Távirati Iroda) vezetőinek ideiglenes kinevezési rendjéről,
– Hetedszer B) pontként: országgyűlési határozati javaslat a frekvencia-moratóriumról.
– Nyolcadszor: az elektronikus és a nyomtatott sajtó privatizációs eljárásait vizsgáló bizottság közbenső jelentése tevékenységéről.
– Kilencedszer: a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmódok elleni nemzetközi egyezmény kihirdetéséről szóló 1988. évi 3. törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat.
– Tizedszer: interpellációk.
– Tizenegyedszer: kérdések.
– Tizenkettedszer: javaslat az Interparlamentáris Unió magyar csoportjának megalakítására.
– Tizenharmadszor: a gazdasági bizottság egy tagjának megválasztása.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem képviselőtársaimat, elfogadják-e az ülés tárgysorozatára tett ezen javaslatomat. Kérem, most szavazzanak! (Megtörténik. 289 "igen", 3 "nem", 15 tartózkodás.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 289 szavazattal, 3 ellenében, 15 tartózkodás mellett elfogadta ülésünk tárgysorozatát. Bocsánat, a plusz egyet nem számoltam hozzá, tehát 290 szavazattal, az államtitkár úr szavazatával együtt.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az Interparlamentáris Unió magyar csoportjának megalakítására kedden, az ülésnap végén kerül sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Amennyiben munkánkat ütemesen tudjuk végezni, van esély arra, hogy kedden este befejezhetjük ülésünket. Ellenkező esetben szerdán délután ülést kell tartanunk. (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Több képviselőtársunk napirend előtti hozzászólásra kért lehetőséget. Előre bejelentett hozzászólóink közül az első Horn Gyula, a külügyi bizottság elnöke. Átadom a szót.
Napirend előtti felszólaló: Horn Gyula, a külügyi bizottság elnöke

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem