AZ ÚJ SARTORYK

Teljes szövegű keresés

AZ ÚJ SARTORYK
Előttünk a névsor, melynek láttán reményünk újra felébred, hitünk megerősödik és bízva bízunk a jövőben. Hatalmas, nagy tábor, telve akaraterővel és felékesítve az ígéretek cifra sallangjaival.
Nos, drága Sartoryk! elmúlt a választás, most már itt lesz az ideje, mikor be kell váltani a programot: nyakára kell hágni a monopólium kígyójának, le kell tiporni az önérdek dudváját.
Most már a Sartory család kimagasló alakjai is megpihenhetnek, legfeljebb a közügyért száguldó fiakeres kocsisok számláival zaklatják őket még néhány napig; azután megkezdődik a küzdelem, az új gigászok harca, a régi, elodvasodott erdő ellen.
Üdvözöljük önöket születésük első hajnalán és figyelemmel kísérjük életük folyását; fel fogjuk jegyezni erényeiket éppúgy, mint hibáikat. Szemeinket kinyitjuk az utcaszabályozásoknál, a kisajátításoknál, a közvállalatok bérbeadásánál, az árlejtéseknél. Ha kell, együtt jajveszékelünk önökkel, és ha okunk lesz reá, síkra szállunk önök ellen is és minden Sartory ellen, aki letéved az igazság göröngyös ösvényéről.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem