VAJON MI LEHETETT?

Teljes szövegű keresés

VAJON MI LEHETETT?
A képviselőház mai ülésén egy különös jelenet játszódott le, melyet avval a kérdéssel kell kezdenünk is, végeznünk is, ami e sorok elébe van írva.
Éppen Neppel beszélt a dohányjavaslat mellett. Dohányszagú volt már az egész Ház e nagy vitától, és egy aluszékony képviselő, aki még a Hegedüs beszéde alatt szunnyadt el, a Neppel beszéde alatt már arról álmodott, hogy angyalok röpködnek a Házban dohánylevelekből készült szárnyakon, magyar trafikot szívnak és egy csempészt az elnöki asztalon ünnepélyesen leguillotínoznak egy dohányvágó késsel.
Tehát éppen Neppel beszélt, midőn belépett a terembe Unger Alajos, leült a helyére, kivette a zsebéből a »Pikáns Lapok«-at, s belemerült az olvasásába.
Egyszerre elmosolyodott (valahol a közepe felé olvashatott), hunyorított a szemével, s elvitte a lapot az első padsorba, Irányi Dánielnek, rámutatván annak egyik oldalára, hogy olvassa el az is.
Irányi Dániel elolvasta a kérdéses közleményt, és arca elborult. Azután végigolvasta az egész lapot, és arca még jobban elborult. Végül fölkelt, és a lappal egyenesen Fabiny igazságügy-miniszter elébe járult, aki az egész ülés alatt módfölött unatkozott, és éppen nem várta, hogy Irányi a »Pikáns Lapok«-at hozza oda neki mulattatóul.
A szélsőbal vezére megmutatta Fabinynak is a kérdéses passzust, amit az igazságügy-miniszter elolvasott, megrázta utána a fejét és egyes részeit lejegyezte magának egy darab papirosra.
Pár perc múlva az egész karzat azon törte a fejét: vajon mi lehetett az?
S vajon Fabiny Kozma főügyész számára készítette-e a jegyzeteket, vagy pedig… saját használatára?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem