II. A SZERELEM SÖTÉT VEREM

Teljes szövegű keresés

II. A SZERELEM SÖTÉT VEREM
Új darab – Lukácsytól! Ami annyit tesz, hogy új darab ócska darabokból varrva. Az alakokat s a mese egyes epizódjait mind láttuk már, úgy rémlik, valahol. Csakhogy akkor amazok erősebbek valának, emez meg érdekesebb.
Különben a mese vázát annak idején közölték a fővárosi lapok s mi csak azt tesszük hozzá punktumnak, hogy bizony sovány termés a »Vereshajú« után.
Blahánénak lévén a darab írva, csakis Halmayné szerepe ér valamit, ki azt telhetőleg ki is aknázta, többször mozgásba hozva a közönség tenyerét.
Jó alak még a Mokány Berci-féle földesúr is, akit Kövesi adott nem elég jóízűen, pedig a Kövesi tehetséges színész, s kis epizódszerepeivel magára bírta fordítani rövid idő alatt reklám nélkül is a közönség figyelmét.
A kis Aradi Emilia igen kedves volt ma, eleven, értelmes játéka és csinos egyénisége sok reményre jogosít irányában.
*
Holnap a »Színügy-Egylet« javára Jókai remek nyelvezetű drámája, a »Könyves Kálmán« kerül színre, természetesen bérletszünetben. Fölösleges tán bőven ajánlani a közönség pártfogásába ezen nemes célú egyletet, mely hivatását buzgalommal tölti be, az itteni kényelmetlen színházi viszonyok mellett is, melynek szűk jövedelmi forrását jóformán csakis egy ilyen évenkénti előadás képezi.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem