I. MACHBET

Teljes szövegű keresés

I. MACHBET
Szombaton »Machbet« került színre. Shakespeare-i darab egy idő óta nem ritka a szegedi színpadon. Szeles kedvéért veszik azokat elő, s komoly panaszunk ez ellen nem is lehet, mert bár azt mondja Podmaniczky Frigyes, hogy Shakespeare-i darabot vagy jól kell adni, vagy sehogy – de adni kell, mi hajlandók vagyunk azon elvnek hódolni, hogy a színművészet a dramatizált művek magyarázója lévén, ha halvány is a magyarázat, Shakespeare művei mindamellett egy időben se maradjanak magyarázatlanul.
Az egy Szelest kivéve, ki a címszerepben a vidéken szokatlan ügyességgel s néhol igazi művészettel játszott, a többiek csak halvány árnyékai voltak, úgy Abonyi, mint a mindig jó Makó.
A közönség, tekintve, hogy előtte való nap hangverseny volt, s hogy ugyanazon időben bál tartatott a Felsővárosi Kaszinóban elég szép számmal jelent meg, s Szeles egyes szebb jelenéseit, melyek között különösen a gyilkosság előtti monológ sikerült kitűnően, lelkesen megtapsolta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem