275. sz., november 24. [SZÍNI BESZÁMOLÓ IX.]

Teljes szövegű keresés

275. sz., november 24.
[SZÍNI BESZÁMOLÓ IX.]
Tegnap a »Doktor bácsi« című ügyes bohózat került színre, mely folytonos érdekfeszültségben és derültségben tartotta a közönséget. De összevágóan és kerekdeden is ment az előadás. Siposné, Makó, Kutasi Janka igyekezettel feleltek meg feladatuknak, kivált Makó igazán kitüntette sokoldalúságát, mert e komolyabb irányú szerepében minden túlzás nélkül állotta meg helyét.
A legnagyobb dicséret azonban Kövesi urat illeti, pompás alakítással s átderengő humorral adta a doktor szolgáját.
A ház meglehetősen tele volt, s az előadást a királyi biztos is, ami ritkán esik meg, egész végig nézte.
*
Holnap a »Mirabeau ifjúsága« megy, Abonyi jutalomjátékára. A tehetséges fiatal színész megérdemli a pártolást s hisszük hogy e jó darab a rossz idő mellett is megtölti a nézőtért. Mert nagyon buzdító egy tehetséges színészre nézve, ha jutalomjátékán tele ház mutat iránta érdeklődést, míg az élet »nagy csalódásait« jelképezi minden tátongó hézag, minden üres páholy, melyet a jutalmazott a színpadról lát.
A közönség fölületesen veszi ezt mindenkor.
Pedig a részvétlenség az – amely öl.
Vagy a siker, mely égbe emel.
*
Halmayné legközelebbi jutalomjátékára, mint halljuk a »Boccacció«-t fogja választani s ami csodálatos, nem a Fiamettát, gyönyörűen betöltött szerepét fogja benne énekelni, hanem a címszerepet.
*
A »Corneville-i harangok« csütörtöki előadása iránt nagy az érdeklődés, úgyszintén a »Mukányi«-ra is. A jegyeket már előre sietnek lefoglalni az igazgatónál.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem