263. sz., november 10. [SZÍNI BESZÁMOLÓ VI.]

Teljes szövegű keresés

263. sz., november 10.
[SZÍNI BESZÁMOLÓ VI.]
Tegnap a »Hercegasszony« operett került színre, mely Makó tavalyról ismeretes jó alakítása miatt vált egyik legkedvencebb operetté Szegeden, Makó azonban nem egészen volt elemében, játéka messze hátra maradt a tavalyi mögött. Enyváry sem volt úgy diszponálva, mint rendesen, de annál inkább Halmayné, a »kis kapitányt« igazán szépen csinálta.
*
Most pedig valami olyant kell konstatálni, ami még sohasem történt: Aradi igyekezni kezd. A »Mukányi« előadási jogát már megszerezte s most szerepezik a színháznál.
A szerepváltoztatás általunk sokszor sürgetett rendszerét is behozza, úgy hogy a következő »Proletárok«-ban, miként azt kijelöltük, Siposné fogja játszani a »szent özvegyet«, Szederváry Kamillát, Szeles Mosolygót, s Timót birkás szerepe Bodrogi kezébe jut, Makó pedig Bankó Bénit fogja bemutatni.
A legközelebb adandó újdonságok közül még kiemeljük dicsérőleg a »Titilla hadnagy«-ot, melynek címszerepét Enyváry Sarolta és Halmayné fölváltva játsszák, és a »Közönyt közönnyel«, Moreto klasszikus vígjátékát.
*
Színházi körökből, bár nem az igazgatóságtól (pedig ennek kellene legfőképp sürgetni) panaszképp vesszük, hogy dacára annak, miszerint a főkapitányság Hoffer színházi tulajdonost rendeletileg fölhívta némely, összesen hatrendbeli közegészségi, közkényelmi, közbiztonsági javítások eszközlésére érzékeny bírság terhe alatt, még mai napig sem történt semmi javítás – s valószínűleg nem is fog történni, mert, hogy valami rendelet foganatosíttassék, ahhoz két dolog szükséges, hogy valaki parancsolni s egy más valaki engedelmeskedni tudjon.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem