I. »A BŐREGÉR«

Teljes szövegű keresés

I. »A BŐREGÉR«
Ez a kedélyes operett, amelyről minden eleven ember tudja, hogy abban mindenki becsíp: férfiak, asszonyok, lányok, csak a közönség marad józan.
Hát úgy volt most is, Makó, Szabó Bandi pompás korhelyek voltak, Frank fogházigazgató azonban nagyon sokat talált bevenni a jóbul, s ki-kizökkent a szerepből. Erős gyanú alatt áll a súgó is, hogy szintén részt vett a lengyel herceg muriján és bepezsgőzött, mert túlságosan hangos volt.
Halmayné igen jól játszott egész végig és igen szépen énekelte a »hahaha« áriát, úgy hogy percekig tartott az ismétlést kérő tapsvihar. Enyváry szép dalait szintén megtapsolták és megújráztatták. Az utóbbi gyönyörű toalettjét most is, mint mindég, ki kell emelni. Az operetteknek lényeges része az öltözék és ennek csak Enyváry k. a. tud megfelelni. A magyar főúri női viseletet eszményítve mutatta be.
Nagy Pista játékán mintha némi csiszolást vettem volna észre. Igaz, hogy nagyító üvegen át néztem.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem