SPANYOLORSZÁG.

Teljes szövegű keresés

SPANYOLORSZÁG.
Az austriai birodalom még mindeddig nincs képviselve a madridi udvarnál, noha az austriai császár még Innsbruckban tartózkodásakor az arra Petersburgba utazó spanyol küldöttet, Zarco del Valle generalist maga elé bocsátotta.
Ebből jól értesültek azt következtetik, hogy a martiusban constitutiót színtlő austriai absolut Ferdinánd, még azon vékony árnyékát az alkotmányosságnak is, mit Spanyolország az angolok kegyelméből a mostani királyné alatt élveznek – sokalja, s hogy szivesebben látná elvbarátját Don Carlost a spanyol trónuson. Mi ezen legkevésbé sem csodálkozunk, hisz elég pénzébe került Ferdinándnak vagy is a szegény osztrák birodalomnak az a Don Carlos tragödia. Austria csak ugy küldözgette a praetendensnek a tömérdek milliót, miket most az olaszok és magyarokkal szeretne megfizettetni; Don Carlos pedig quietantiakat irt á la Jellachich: hogy a győztes fizetni fog. A cortes december végével fog egybe hivatni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem