NÉMETORSZÁG.

Teljes szövegű keresés

NÉMETORSZÁG.
Stuttgartból irják, hogy a democrata clubb kir. rendeletnél fogva szétoszlatott. Ezen eljárást leginkább az okozta, hogy a társulat alapszabályai között azon eszme játszotta a főszerepet, mikép az ország communisticai irányban alakittassék át. A közcsendet és rendet egyébiránt az által is megzavará, hogy a frankfurti nemzeti gyüléssel homlokegyenes álló democratai központi hatalom választmányával összeköttetésben állván, amannak határozatai ellen törekedett, s ez által a bizalom teljes helyreállását gátolta. – Legközelebb, ugymond-e tudósitás, a sajtó kicsapongásának meggátolását rendelő szabályt is lehet várni.
– A würtembergi király, tekintetbe vevén az országos pénztárnak jelen rendkivüli kiadásait, jövő évi civillistájából 200,000 ft. az ország szükségeire átengedett.
– Schleswig Holstein. Egy hamburgi lapnak Rendsburgból jul. 16-káról irják, hogy a folyamban levő békealkudozások, a föltételek visszautaítatván, megszakadtak; igy tehát a Dánia elleni háború folytattatni fog. Egy más levelező azonban háromanapi fegyvernyugvásról szól, melly mind a mellett csak azon esetre lenne megtartandó, ha a birodalmi kormányzó beleegyeznék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem