Egyesületi mozgalmak.

Teljes szövegű keresés

Egyesületi mozgalmak.
A kisdedovó intézeteket M. O. terj. egyesület t. Pestvármegye, és sz. kir. Pest városa részéről meghítt törvényes bizonyságok előtt f. évi julius 31-kén tartá a n. casinóban ez idei sorshuzását azon 20 pftos részletkötelezvényeknek, mellyek mint a központi képző példány-intézet épületén fekvő teher 5% kamataikkal együtt legfeljebb 10 év alatt beváltatni igértettek. – Elsőbben is felolvastattak az egyesület kötelezettségének programmja, a kötelezvény tartalma, s azon jegyzetek, miket az egyesület a kötelezvények beváltására nézve teendőkül kitüzött, s illő tudomás végett a szelvények lapjára feljegyeztetni rendelt, ezután bemutattatott az ezen kötelezvények kezeléséről vezetett számadása a pénztárnoknak, mellyből kitetszett az, hogy 193 illy nemü kötelezvénynek ára fizettetett be pénztárunkba, végre a számok feliratván, s összegöngyöltetve sorshuzásra összegyüjtetvén, minthogy a tett igérethez képest ez idén 20 illy részlet-kötelezvény beváltandó, a huzás megtörtént. A kihuzott kötelezvények számai s tulajdonosaik következők:
9Tuppy József
138Ozvald Antal
104Burgmann Károly
126Manno István
105Burgmann Károly
130Schloss Alajos
18Tuppy József
128Tchögl Gáspár
148Schopper György
31Tuppy József
86Weisz Bernáth
13Tuppy József
91Girsich Károly
183Fest Vilmos
155Tasner Antal
45Tuppy József
90Weisz Bernáth
22Tuppy József
80Pesti izr. n. keres. testület
34Tuppy József.
Ezen számu kötelezvények kamataikkal együtt, mint szintén a ki nem huzottak kamatai is, a kötelezvény és szelvények előmutatóinak f. évi dec. 31. Antal Mihály pénztárnok által (lakik borz-utcza Boronkay-ház) fognak kifizettetni. – Választmányi határozatból közli Simon Florent egyesületi ügyész, mint helyettes titkár.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem