Nézzünk szét.

Teljes szövegű keresés

Nézzünk szét.
Az Ungar f. h. 3-án megjelent 109 számában azt hirdeti, hogy a középponti vasut pesti-váczi vonala f. h. 15-én „unabaenderlich” meg fog nyilni a közlekedésnek. Fides penes acutorem.
Pesti jeles rézmetszőnk Perlasca Domonkos a mult majus hó 30-án meghalt.
Utazók számára kellemes intézkedés. Az északi Ferdinand-ut igazgatósága a fölebb állomásokon, mint Bécsben, Prágában, sajátságot intézkedést tőn. A pályaházak egy e czélra kijelölt hivatalszobájában szállási utalványok szereztethetnek meg a városi fogadókban még szabadon levő szobákra. A fogadósok egy órával a kocsik megérkezte előtt megküldik üres szobáiknak számait a pályaházba, azon kötelezéssel, hogy az utazók számára e számokat üresen tartják meg. A ki utazásából fáradtan, törődve érkezik meg, de ezután még órákig kényszerül egyik fogadóból a másikba kóborogni, mert az alkalmatosságok már elfoglalvák: az nagyra fogja becsülni ez intézkedést, melly mindenütt létesithető volna, hol vasuti vagy gőzhajózási állomások vannak.
Győrött gymnasticai iskolát állitott Clair; nagyon látogatják: tanitványai mind két nemből szaporodnak. Nem csoda. Az illy intézetek az egészségnek és a test fejlődésének fölötte ajánlatosak, ügyesség és készség okatatói, a léleknek elevenitői. – Baj, hogy már minden városban, minden nyilvános nevelőintézeteknél nem állanak föl.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem