Iparköri utasitó.

Teljes szövegű keresés

Iparköri utasitó.
Alulirt tisztelettel jelentem a t. cz. közönségnek, különösen a hazai ipar lelkes pártfogóinak: hogy kizárólag 776honi árukkal ellátott kereskedésemet a reformált gyülekezet házában a ,Grif’ fogadóval átellenben még taval megnyitván; vegyes árutáromat a mélyen tisztelt közönség kegyes pártfogásába ajánlani bátorkodom.
Vállalatom hitelének lehető szilárd alapra állitása tekintetében mindennemű árúczikkekkel – a kivánathoz képest, eredeti hiteles árjegyzékkel is kimutatandó – legillendőbb szabott áron szolgálandok.
Találtatnak nálam urak és nők számára: mindennemü gyapju- gyapot- és selyemszövetek, Batthány fölső öltöny- és Lajos szövet nadrág-kelmék, gácsi, szakolczai, kőszeghi, soproni s egyéb gyárakbeli posztók, selyem és szőrszövetű mellények, foulárd selyem- és nyomott vászon-zsebkendők, napernyők, czipők és topánok, bársony, karton, szepesi vásznak, szalagok, kesztyük, szalmakalapok, csinált virágok, varróselyem, éjjeli lámpabelek, molnárszitának való szövetek, lószőr s más butor szövetek, pannonia gyertya, gyufák, többféle szivarok, tárczák, csizmafény, mindenféle irószerek, maccaroni s levestészták, hengerhalmi asztali dara, chocolade, borszéki és szulini savanyi vizek stb.
Ezeken kivül Varga József és Németh Ferencz takács, Füspök György harisnyakészitő s több helybeli mester urak készitményeik is nálam árultatnak.
Raktáramban netalán fel nem található hazai készitmények iránti megbizásokat legnagyobb készséggel elvállalok. Költ Pápán, junius elején 1846.
Horváth József*.
Hazafiúi kötelességet teljesitünk, midőn Horvát József derék honfitársunkat nem csak a védegyesület Veszprénm vidéki osztályának, de az egész illető magyar közönségnek is figyelmébe ajánljuk, mint olly férfiut, ki a védegyesületnek mindjárt keletkeztekor tettlegesen tanusitván annak czélja iránti rokonszenvét, nem sokára a kereskedés mezején ettemes forgalommal szerzett a gyáriparnak táplálatot, megismértette és megkedveltette a honi készitményeket a késlekedöükkel és kétkedőkkal, s most kizárólag honi kelmékkel teljesen felszerelt kereskedéssel ajánlkozik. Sok illy derék kereskedőt a hazának! kik magyar hazában telepitvén üzletet, ezt a magyar érdkekben iparkodjanak meggyökereztetni! Szerk.
2–3

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem