Világkereskedelmi hirek.

Teljes szövegű keresés

Világkereskedelmi hirek.
London, maj. 8. 1846. Piaczunk állapotjáról kevés ujat mondhatok, mert a körülmények még most sem változtak. Az alsóházban valahára a gabna-törvényjavaslat 3-dik felolvasása is keresztül ment, s most a felsőház eleibe fog kerülni. – A végeredményről senki sem kételkedik, de az időtül, midőn a törvény életbe lépni fog, még aligha igen messze nem vagyunk; igazgató bizonytalansághoz a rendkivül kedvező időjárás is csatlakozván, ez már az angol buzára is érezhető befolyást gyakorolt, s ki sem lehet számitani azon nyomasztó hatást, mit az idegen árura gyakorolni fog, ha az időjárásban rögtön valamelly váratlan változás nem történik.
Rotterdam, május 5. 1846. A mult héten gabnavásárunkban egy kis élénkség mutatkozott, s rozsból tetemes vásárlások történtek a szomszéd megyék kellékére, sőt egy kis szállitvány a Rajnavidékre is küldetett. A tegnapi vásáron a forgalom ismét csekélyebb volt, s főkép csak a belfogyasztásra szoritkozott. Az árak átalában csökkentek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem