b) Debrecen városának, a katonai fuvarok kiállítása körüli hibákról:

Teljes szövegű keresés

b) Debrecen városának, a katonai fuvarok kiállítása körüli hibákról:
A felsőtiszai hadseregtest e város kebeléből élelmeztetvén, jelentés tétetett a honvédelmi bizottmánynak, hogy az élelem annak rendje szerint, amint azt a sereg szükségei megkívánják, el nem szállíttathatik, azért, mert a város közönsége a szükséges kocsikat a kiszabott időre kiállítani elmulasztja.
Ezen rendetlenség, mellynek a lehető legkárosabb következményei lehetnek, egyedül onnan eredvén, miszerint a városi tanács a fuvarok kiállítása körüli rendeletét egyes tisztviselőire bízván, a végrehajtást kellőleg nem ellenőrzi, ezennel felelet terhe alatt kötelességivé tétetik a városi közönségnek, hogy a város kebelében találtató fuvarmennyiséget minden kivétel nélkül ezen rendelet vételével rögtön névszerint összeiratván, azt akkint ossza fel, miszerint a naponként megkívántató 30 kocsi minden perczben, amidőn a szállítás végett kívántatni fog, kiállhasson, annyival is inkább, minthogy az illetők a fuvarbért készpénzben kapván, ha ezen sorozat szerint tudva lesz, mellyik rész következik naponta a fuvarban, a fuvaros polgárokra nem teher, hanem kereseti nyereség háramlik, s ezen jegyzéket a felosztással együtt a hadügyministeriumnak is szükséges tudomás végett terjessze fel.
A mostani szállításra szükséges 30 kocsit pedig 6 óra alatt a legszigorubb felelet terhe alatt kiállítani kötelességének ismerje.
Ered. fogalm. O. Lt. OHB 1849: 3158.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem