205 1945. február 3. A Dél Hadseregcsoport hadinaplójának részlete a IX. SS-hegyihadtest harcairól.

Teljes szövegű keresés

205
1945. február 3.
A Dél Hadseregcsoport hadinaplójának részlete a IX. SS-hegyihadtest harcairól.
IX. SS-hgy.hdt.
Páncélosokkal támogatott zlj.erejű támadások a hídfő nyugati és déli szakasza ellen. A nyugati szakaszon elért mély ellenséges betörések – súlyos veszteséggel járó igen súlyos utcai és épületharcok után – a főell. v. visszavonására kényszeríttettek bennünket. Ismételt ellenséges támadások esetén a főell. v. részeinek további kiszakítása és a Várhegy—Citadella-állás több ellenálló csoportra való szétszakítása valószínűleg elkerülhetetlen. A déli szakaszon támadásokat hárítottunk el, a betöréseket 5 ellenséges páncélos páncélököllel való kilövése mellett ellenlökéssel megtisztítottuk. A teljességgel elégtelen ellátás miatt a csapatok kimerültsége fokozódik.
Megsemmisítettünk 8 ellenséges páncélost, közülük 7-et páncélököllel, 2 pct. á.-t, 1 lgv. á.-t, 11 gpu.-t, 1 pct. puskát, 1 vontatót és 1 tgk.-t.
HL mikrofilmtár 898/7213172.
Német nyelvű hadinaplórészlet fordítása

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem