131 1945. január 14. A budapesti I. hadtest napi helyzetjelentése a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Főparancsnokság számára.

Teljes szövegű keresés

131
1945. január 14.
A budapesti I. hadtest napi helyzetjelentése a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Főparancsnokság számára.
NAPI JELENTÉS
Ma az egész nap az ellenség légi terrorbombázásának jegyében telt el. Az ellenséges repülőgépek kötelékben bombázták, a vadászgépek fedélzeti fegyvereik tüzével árasztották el az utcákat. Súlyos veszteséget és nagy tüzeket okoztak.
Pesti hídfőben az ellenség földi ereje támadását erőszakosan továbbfolytatta és eredményesen nyomult előre. Délkeleten a Ferencvárosi pályaudvar területéről páncélosokkal megerősített ellenséges csoport az ott harcoló 1. gépkocsizó lövészerzred zömét bekerítette. Itt az arcvonalat Ipar utca, Mester utca, Liliom utca, Üllői út, József körút, Pál utca, Mária utca, Csepreghy utca, Erdélyi utca vonalára kellett visszavenni. Az arcvonal többi részén az ellenség támadásait sikerült feltartóztatni.
A budai hídfőben mindkét részről vállalkozások voltak. Lényegesebb harccselekményre nem került sor.
HL VKF Budapesti helyzetjelentések gyűjtője,1080/I.hdt.I.a.
Rádiótávirat

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem