129 1945. január 14. A Dél Hadseregcsoport főparancsnoka, Otto Wöhler gyalogsági tábornok távirata a 4. légiflottának Budapest vé…

Teljes szövegű keresés

129
1945. január 14.
A Dél Hadseregcsoport főparancsnoka, Otto Wöhler gyalogsági tábornok távirata a 4. légiflottának Budapest védőinek helyzetéről, amelyben hangsúlyozza a lőszerutánpótlás és a vadászrepülőgépek bevetésének fontosságát.
TÁVIRAT
Titkos parancsnoki ügy
A 4. légiflottának
A harc Budapestért elérte tetőpontját. A főleg a dunai hidak elleni, sorozatos hullámokban intézett elg. légitámadások, valamint a naponta csökkenő lőszerkészlet a város védőit egyre nehezebb teherpróba elé állítják.
A hadseregcsoport az FS. I.a Nr. 3/45. g. kdo. számmal elrendelt hadművelet54 kezdetéig minden rendelkezésre álló erőt a város védőinek támogatására tartozik bevetni. Elsőrendű fontosságú a lőszerellátás, másodsorban vadászok bevetésére; az utóbbiaké különösen lélektani okok miatt.
54 A „Konrad 3”-hadművelet.
1945. 1. 14. 19 óra
Wöhler gyalogsági tábornok és a Dél Hadseregcsoport főparancsnoka
HL mikrofilmtár 898/7212352.
Német nyelvű hadinaplórészlet fordítása

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem