1941. szeptember hó 24. szerda

Teljes szövegű keresés

1941. szeptember hó 24. szerda
8h 30–10h
Folyó ügyek intézése.
10h–13h
Czakó István min.o. tan. és a vk.tiszt az okt. 12-én megtartásra kerülő női nemzetvédelmi vezetői tanfolyam előadóit kérték fel. Ennek során látogatást tettek a közegészségügyi intézetnél, Gulácsy Irénnél, az iparügyi minisztériumban, a Csalogány utcai tanítónő képző intézet igazgatójánál, az „Új” iskola igazgatójánál, Bonczos és Johann belügyi államtitkároknál. A felkérés mindenütt eredménnyel járt. Bonczos államtitkár felvetette a cserkészet kérdését és kifejezte azt a felfogását, hogy szerinte célszerű volna a cserkészetet a leventeintézménybe beolvasztani, illetve az országos vezetőnek alárendelni. A vk. tiszt közölte, hogy a H.M.-nek hasonló felfogása és törekvése volt, azonban a BÜM. úr ragaszkodott a cserkészet önállóságának fenntartásához.
19h
A vk.tiszt a Vitézi Rend Zrínyi Csoportja tudományos szakosztályának ülésén vett részt és az országos vezető nevében felkérte a szakosztályt, hogy működjék közre a honvédelmi nevelés céljaira készülő vezérkönyv szerkesztésében. A szakosztály vezetője, Kozár Elemér az együttműködést felajánlotta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem