1941. október hó 26. vasárnap

Teljes szövegű keresés

1941. október hó 26. vasárnap
9h
Weiss Manfred vállalatok testedző köre által Csepelen megrendezett ún. „Finn tura”-n az Országos Vezető szűkebb törzsével megjelent.
A versenyt megelőzően a régi WMTK.pályán47 egy ünnepély keretében az Országos Vezető a gyáripari dolgozókhoz és sportolókhoz beszédet intézett.
47 WMTK-pálya. Az 1937. évi kormányrendeletet végrehajtva, a Weiss Manfréd Művek Csepelen létrehozta saját sportegyesületét: átvette az 1912-től működő Csepeli Torna Klubot. Az új egyesület neve 1944. április 21-ig WM Torna Klub, ezután Csepeli Gyári Torna Klub. Az ő pályája a gyár által épített Csepeli Stadion a Szent István úton.
11h
A Marcia su Roma 20 éves évfordulója alkalmával az olasz fascio a Fascio Székházában ünnepélyt rendezett. A meghívást az Országos Vezető szolgálati elfoglaltságára való tekintettel lemondta. Képviseletében vitéz Loósy Alajos alezredes jelent meg az ünnepségen.
15h
Budapest–Bécs B./ labdarúgó mérkőzése. Az Országos Vezető képviseletében személyi titkára és személyi segédtisztje jelent meg.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem