1941. augusztus hó 31. vasárnap

Teljes szövegű keresés

1941. augusztus hó 31. vasárnap
9h
A Balatoni Sporthetet megnyitó tábori misén vettem részt, majd utána jelen voltam Albrecht királyi fenség által megnyitott Balatoni Sporthét kezdőünnepségén.
10h 30
Fogadtam a balatonfüredi leventeszázad tisztelgését, majd 3/4 11-kor a kultuszminiszter úr kíséretemben fogadta a leventeszázadnak ugyancsak a tisztelgését. Utána Albrecht királyi fenség, a kultuszminiszter, a pénzügyminiszter jelenlétében megjelentem a Balatont átúszó verseny rajtjánál.
11h 30
A pénzügyminiszter, Kulcsár István kormánybiztos és v. Sebők Sándor társaságában végignéztem a balatonföldvári vitorlásversenyt.
13h
Ebéd a Sellő szállóban.
15h
Megtekintettem a Balatonkilitin lévő motoros sport bemutatót. Itt Albrecht királyi herceg őfenségével a nemzeti sportbizottság összetételéről folytattam megbeszélést.
17h 20
A pénzügyminiszter úr társaságában megtekintettem a királyi magyar Jachtclub balatonfüredi székházát és a mellette lévő hajóépítő gyárat.
20h 30
Albrecht királyi fenség vacsoráján vettem részt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem