1941. augusztus hó 29. péntek

Teljes szövegű keresés

1941. augusztus hó 29. péntek
9h 30
Megbeszélés Herpich Rudolf alezredessel a leventék testnevelésének átszervezésével kapcsolatban.
10h
Hábl Károly ismételten jelentkezett hivatali helyiségemben, személyi titkárom nagy elfoglaltságomra való tekintettel kérelmének írásbeli felterjesztését kérte.
10h 30
Sédey Lászlóné keresett fel hivatali helyiségemben.
11h
Palkovics Pál min. oszt. tan. referált. (Közokt. T.)
11h 15
Dr. Emődi jogi ea. jelentkezett hivatalos ügyekben. (Eü. T.)
11h 30
Dr. Rosztóczy Ernő őrnagyorvossal és dr. Emődi jogi előadóval részletekre kiterjedő megbeszélés a felállításra kerülő ifjúsági egészségügyi orvosi tanács szervezetére vonatkozólag. Előkészület a H.M. Úr referádára. [sic!]
12h
A m.kir.vallás és közoktatásügyi miniszter úrnál tett hivatalos látogatásom alkalmával Fáy kegyelmes úrnál való látogatásom viszonzásaképpen nevezett hivatali helyiségemben a látogatást visszaadta.
12h
Szurmay Tibor vk.szds., a H.M.VIII. csoportfőnökségéhez beosztott vk. tiszt jelentette egészségügyi szabadságáról való bevonulását. Tájékoztattam őt az átszervezés óta tett intézkedéseimről és megbeszéltem vele a jövőre vonatkozó terveimet.
13h
Hivatali helyiségemben jelentkezett vitéz Sziklay Ödön alezredes, a Pannónia evezős-club nevében és arra kért, hogy a szombat esti vacsorájukon, amely az Evezős-szövetség által kiképzett testnevelő tanárok búcsúvacsorájakép lett beállítva, buzdításképen személyesen jelenjek meg. Személyi segédtisztem jelentette, hogy szombaton 15h-kor a Balatoni sporthét megnyitására távozom és így a vacsorán való részvételemet sajnálattal lemondotta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem