1941. augusztus hó 18. hétfő

Teljes szövegű keresés

361941. augusztus hó 18. hétfő
A német ifjúsági vezetők tisztelgő látogatása a H.M.-ben. Előzőleg a német ifjúsági vezetőkkel lefolytatott tárgyalások eredményéről v. Kudriczy ezds. úr útján tájékoztattam a H.M.Úr Őnagyméltóságát.
9h
Bekény ezds.-t az Alkotmány u. 5-7 sz. alatti ház kisajátításával kapcsolatos tárgyalások megindítása végett a H.M.14. osztályához kirendeltem. A tárgyalások menetére és irányítására részletes utasításokat adtam.
10h
Füleki László pénzügyőri fővigyázó (Tiszalök) személyes ügyben parancsőrtisztem útján kérelmet terjesztett elő.
12h 30
Budapest székesfőváros polgármestere a városligeti Gundel étteremben7 vendégül látta a német ifjúsági vezetőket és a jelenleg Budapesten tartózkodó H.J.alakulatot. Az ebéden a VIII. csoportfőnökség tisztikara teljes számban részt vett.
7 Gundel étterem. A Budapest XIV., Állatkerti út 2. sz. alatt működő, előkelő étterem. 1894-ben nyitotta meg kapuit Wampetics Ferenc, akitől 1910-ben Gundel Károly (1883–1956) vette át és tette híressé.
20h 30
Dietrich von Jagow birodalmi német követ, követségi palotájában8 a német ifjúság vezetőit és a magyar ifjúság honvédelmi nevelésének és a testnevelésnek vezetőségét vacsorán látta vendégül.
8 Német Követség. Épülete Budán a Várban, az Úri u. 64–66. sz. alatt volt. A 2. világháborúban az ostromkor súlyosan megrongálódott.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem