TÁRCZA.

Teljes szövegű keresés

90TÁRCZA.
A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság ig. választmányának április 30-án tartott ülésén Fejérpataky László elnöklete alatt jelen voltak Áldásy Antal, Dőry Ferencz, Gárdonyi Albert, Horváth Sándor, Soós Elemér és Szentpétery Imre ig. vál. tagok, Éber László, Hoffenreich Károly, Oszvala Arisztid, Szépkúty Kálmán és Téglás Gábor vendégek, Bártfai Szabó László titkár, Sohár László pénztárnok és Holub József jegyző.
Az ülés megnyitása után Áldásy Antal felolvasta Fraknói Vilmos ig. vál. tagnak Hunyadi János származása és a vajdahunyadi freskók czimü, Holub József pedig Wertner Mór ig.-választmányi tagnak A Kondé-család czimü tanulmányát.
Ezután Áldásy Antal bemutatta az V. László király által 1456 január 31-én Győrben Zenthei másként Sárói Mátyás részére adott czimereslevél fényképmásolatát, Szabó László titkár pedig a magyar családtörténet néhány ujabb termékét.
Az elnök inditványára a választmány elhatározza, hogy Báró Dániel Gábort 90-ik születésnapja alkalmából üdvözli.
A titkár a következő uj tagokat ajánlja megválasztásra : Gróf Toldalagi Józsefet Marosvásárhelyt évdijasnak, Horváth Tibor csornai premontrei tanárt évdijasnak, Andrássy Bélát Budapesten pártolónak, Sombory Lászlót, Haynal Imrét és Sarkantyus Gyulai Richardot, mindhármat Kolozsvárt és évdijasnak, a kik a Társaság tagjaivá megválasztatnak.
A továbbiak során a Hadtörténelmi Közleményekkel való csereviszony, az Egyesületközi bizottság átirata ügyében határozott a választmány és tudomásul vette a pénztárnok kimutatását 1103.68 korona pénztári egyenlegről, a titkár jelentését a Nemzetségi Zsebkönyv II. kötete munkálatinak haladásáról, végül Horváth Sándor azon bejelentését, hogy a Társaság részére az egyik fővárosi pénzintézet pénzbeli adományt helyezett kilátásba. Végezetül az elnök a jegyzőkönyv hitelesitésére Soós Elemér és Horváth Sándor ig. vál. tagokat kérvén fel az ülést bezárja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem