TÁRCZA.

Teljes szövegű keresés

143TÁRCZA.
A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság igazgató választmánya f. évi szeptember hó 24-én Fejérpataky László másodelnök elnöklete alatt tartott ülésén jelen voltak Barabás Samu, Békefi Remíg, id. Daniel Gábor, Dőry Ferencz, Karácsonyi János, Makay Dezső, Ortvay Tivadar, Reiszig Ede, id. Szinnyei József, Thaly Kálmán ig. választm. tagok, Áldásy Antal titkári teendőkkel megbizott jegyző, Tóth Árpád pénztárnok és Szabó László jegyzői teendőkkel megbizott évdijas tag.
Elnök az ülést megnyitva Karácsonyi János ig. vál. tag felolvassa «A Szent István anyjáról szóló adatok uj megrostálása» cz. értekezését, mely a Turulban fog megjelenni.
Uj tagokul megválasztattak mint évdijas tagok 1908-tól kezdve Bevilaqua Béla m. n. múz. gyakornok aj. Szabó László, Kassai városi Muzeum aj. Varjú Elemér és Pérchy Zoltán Jászkisér aj. a jegyző.
Ezután jegyző jelentette, hogy az igazgató választmányban három hely van üresedésben, melyekre az alapszabályok 19. §-nak értelmében az ajánlatok a folyó évi nagygyülés előtt tartandó ig. választmányi ülés előtti napig – november 24-ig – adandók be a titkári hivatalnál. Egyuttal felhivja az ig. vál. tagok figyelmét az alapszabályok 22. §-ra, mely a levelező tagok ajánlására tartalmaz hasonló intézkedéseket.
A folyó évi nagygyülés idejének és tárgysorozatának megállapitása tárgyában az ig. választmány elfogadja jegyző amaz előterjesztését, hogy a nagygyülés deczember hó első felében egy az elnökség által meghatározandó napon tartassék meg s utasitja az elnökséget, hogy a tárgysorozatra nézve a novemberi ülésen tegyen előterjesztést.
A Nemzetégi Zsebkönyv ügye, miután a szerkesztők beadványa nem érkezett be, a novemberi ülésre halasztatott.
Tóth Árpád pénztárnok beterjeszti a pénztári jelentést, mely szerint az ülés napjáig a bevételek öszszege volt 5272 kor. 8o fillér, a kiadások összege 3979 kor. 52 fillér, egyenleg 1293 kor. 28 fillér. Vagyonállás összes vagyonban 35973 kor. 28 fillér, teher 3458 kor., tiszta vagyon 32515 kor. 28 fillér.
Több tárgy nem lévén, elnök a jegyzőkönyv hitelesitésére Karácsonyi János és Makay Dezső ig. vál. tagokat kérve fel, az ülést bezárja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem