Nemesi czimerek a jeruzsálemi osztrák-magyar zarándokház falain.

Teljes szövegű keresés

Nemesi czimerek a jeruzsálemi osztrák-magyar zarándokház falain.
A szentföld zarándokainak egy ősrégi, de hosszabb idő óta feledésbe merült szokását akarja feleleveniteni a brixeni egyházmegye palesztinai zarándokegylete (Palästina-Pilger-Verein), midőn az iránt indít mozgalmat, hogy az osztrák-magyar monarchia nemesi zarándokai a szentföld meglátogatásának emlékét Jeruzsálemben czimereik elhelyezésével örökitsék meg.
Az egyesület elnöke, Himmel Ferencz ezredes aláirásával megjelent felhivás részletes adatokat közöl e terv kivitelének módozatai felöl.
A monarchia katholikus nemességéhez tartozó férfi és női zarándokok czimerei elhelyezése czéljából a jeruzsálemi osztrák-magyar zarándokház helyiségei állanak rendelkezésre. A czimercsarnok természetes középpontját az a márványtábla képezi, mely ő Felségének 1869-iki zarándoklatát örökíti meg. A sorozatba azon zarándokok czimerei is felvehetők, a kik a zarándokház alapitása előtt jártak a szentföldön, vagy nem vették azt igénybe. Minden zarándokot külön czimertábla illet meg; a czimer alá jön a név, latinul vagy kívánatra az illető anyanyelvén. A költségek egy czimertáblánál legalább 30 koronára rugnak. Megkeresések ez ügyben az egyesület elnökségéhez intézendők. Az eddigi jelentkezők száma meghaladja a százat, ebben az uralkodóház 21 taggal van képviselve; a magyar nemesség sorából az egyesület első felhivására 15-en jelentkeztek. Ajánljuk az ügyet az érdeklődők figyelmébe.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem