A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság

Teljes szövegű keresés

A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság
f. évi október hó 8-án Nagy Imre másodelnök elnöklete alatt választmányi ülést tartott, melyen Dr. Szádeczky Lajos vál. tag beszámolt a M. Történelmi Társulat ez évi erdélyi kirándulása alkalmából Erdélyben talált czímeres nemes levelekről. Ugyancsak ő átadta a Béldi István úr által társaságunknak ajándékozott czímeres levelet, melyet Bethlen Gábor 1625. jan. 18-án állított ki Bélmegyeri Domokos János részére. A társaság köszönetét fejezi ki az ajándékozónak.
Folyó ügyekre kerülvén a sor, a titkár bejelenti a következő tagajánlásokat: Alapító tagokúl 200 frtnyi alapítványnyal: Gr. Esterházy Ferencz Devecserben, Gr. Mayláth György főispán Zavaron, Gr. Csekonics Endre Zsombolyán; 100 frtnyi alapítványnyal Beőthy Ákos orsz, képviselő Budapesten (mindezeket ajánlja Br. Radvánszky Béla). Pártoló tagúl: Id. Br. Huszár Károly orsz. képviselő Budapesten (ajánlja az elnök). Évdíjas tagokul: Br. Orczy Andor Újszászon (aj. Petrovay György) és Csatai Tuczentaller Gyula Zágrábban (aj. a titkár). Az ajánlottak megválasztattak a társaság tagjaiúl.
Ezután a titkár a pénztárnoknak az év elejétől okt. 8-ig szóló kimutatását terjesztette elő. E szerint:
Bevétel volt
1746 frt 17 kr.
Kiadás
146 frt 69 kr.
Készpénz maradvány
199 frt 48 kr.
A Nemzetségi Zsebkönyv alapja
Bevétel
850 frt – kr.
Kiadás
160 frt – kr.
Maradvány
690 frt – kr.
 
A pénztárnok kimutatása tudomásul vétetett.
A választmány ezután a titkár indítványára a folyó évi nagygyűlés napját deczember hó 3-ára határozza. A nagygyűlés tárgysorozatát pedig a következőkben állapítja meg: 1. Elnöki megnyitó beszéd. 2. Titkári jelentés. 3. Pénztári kimutatás. 4. Ipolyi Arnold emlékezete, Deák Farkas vál. tagtól. 5. Mohácsi vész előtti czímeres levelek sorozata, bemutatva a társaság egy tagja által. 6. A társaság elnökségének megválasztása.
Letelvén a társaság fennállásának első öt éve; az alapszabályok értelmében nemcsak az elnökség, hanem a tisztikar is újra választandó. Ez utóbbi megválasztásának napjául a választmány a jövő (1888) évi jan. hó végén tartandó első választmányi ülés napját tűzte ki.
A nyilvános ülést rövid zárt ülés követte. A jegyzőkönyv hitelesítésére Dr. Szádeczky Lajos és Széll Farkas vál. tagok kérettek meg.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem