Kérelem.

Teljes szövegű keresés

Kérelem.
A M. Heraldikai és Genealogiai Társaság igazg. választmánya elhatározta, hogy folyó évi nagygyűlése alkalmából a magyar heraldika és sphragistika emlékei közül két érdekes sorozatot fog az eredeti emlékek kiállítása által bemutatni; ezeket aztán nagygyűlésekor szakférfiak által tartandó előadások fogják ismertetni és a közönség érdeklődését irántok felkölteni. E két sorozat: 1. Czímeres levelek a mohácsi vész (1526) előtti időből; esetleg érdekesebbek vagy díszes kiállításuk által kiválóak későbbi időből is (1550-ig). 2. Főurak, előkelő családok tagjainak ép pecsétekkel ellátott oklevelei a mondott időszakból, különös tekintettel régi nemzetségek czímeres jelvényeire.
E sorozatok egybeállítva, ép oly tanulságos, mint tetszetős képet fognak adni azon tudományágak emlékeiről hazánkban, melyeknek felkutatása és ismertetése társaságunk főfeladata.
Felkérjük tehát társaságunk tagjait és az érdeklődőket, kik a felsorolt történeti emlékeknek, vagy bármily más, heraldikai tekintetben érdekes tárgyaknak birtokában vannak, hogy azokat a nevezett czélra társaságunknak rövid időre átengedni, – vagy ha azoknak hollétéről tudomással bírnak, ezt a társaság titkári hivatalánál (Budapest, Nemz. Múzeum) folyó évi augusztus hava elejéig bejelenteni szíveskedjenek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem