Január 21.

Teljes szövegű keresés

Január 21.
– Öt személy – köztük két német állampolgár – eltűnt, s vélhetően életét vesztette, amikor egy kisbusz Mosztar közelében belezuhant a Neretva folyóba. A hercegovinai városban tevékenykedő Európai Unió Adminisztráció illetékesei szerint a gépkocsiban 11 személy tartózkodott, s hat embert sikerült kimenteni a jeges vízből.
– Az összeurópai biztonsági rendszer kialakítása és Oroszország helyzete volt a fő téma Bonnban az európai integrációval foglalkozó nemzetközi fórumon, amelyen felszólalt Kovács László külügyminiszter is.
– Alig két héttel a század hóviharaként emlegetett hatalmas havazás után ismét rendkívül szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak az Egyesült Államok középső és keleti részeiben. Míg Minnesota, Észak- és Dél-Dakota, Wisconsin, Iowa, Nebraska és Kansas államokban – a középnyugati területeken – évtizedek óta nem tapasztalt, mínusz harmincöt–negyvenöt Celsius-fokos fagyhullám bénította meg az életet, a keleti partvidékre, a tíz nappal ezelőtti hóvihar körzetére, orkánerejű széllökésektől kísért, özönvízszerű eső zúdult több államban is súlyos áradásokat okozva.
– Tádzsikisztánban vasárnap meggyilkolták a közép-ázsiai ország muzulmán vallási vezetőjét és családját. A tádzsik polgárháborús konfliktusban megbékélést sürgető 53 éves Fathullo Sarifzoda muftit, feleségét, fiát, menyét és egy tanítványát ismeretlen tettesek lőtték agyon, a család otthonában, a főváros, Dusanbétól 25 kilométerre. Sarifzoda a Moszkva-barát kormány oldalára állt a több tízezer áldozatot követelő polgárháborúban.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem