Január 19.

Teljes szövegű keresés

Január 19.
– Michal Kovác, a Szlovák Köztársaság elnöke válaszolt Göncz Árpádnak a szlovák nyelvtörvényre vonatkozó levelére. Kovác a nyelvtörvény aláírását azzal indokolta, hogy ígéretet kapott a kormányfőtől és a Szlovák Nemzeti Tanács elnökétől, hogy a kisebbségek nyelveinek használatáról szóló törvényt mielőbb a Nemzeti Tanács elé terjesztik.
– Kovács László külügyminiszter Bonnba látogatott, ahol Volker Rühe védelmi miniszterrel, Klaus Kinkel külügyminiszterrel, Wolfgang Schaubléval, a kormányzó keresztény pártok frakcióvezetőjével, valamint Karsten Voigttal, az Észak-atlanti Közgyűlés elnökével, a szociáldemokraa frakció szóvivőjével tárgyalt. Részt vett az Új Európa – a differenciált integráció stratégiái címmel rendezett nemzetközi fórumon is.
– A FÁK tagállamainak államfői Jelcin betegsége miatt tavaly decemberről elhalasztott csúcstalálkozójukon egyhangúlag meghosszabbították az elkövetkező évre a FÁk államfői tanácsának élén Jelcin megbízatását.
– Sztefanopulosz görög köztársasági elnök Papandreu utódaként hivatalosan megbízta Kosztasz Szimitisz szocialista politikust, hogy alakítsa meg az új kormányt. A Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) parlamenti csoportja kétfordulós szavazáson mérte meg a jelölteket, s Szimitisz került ki győztesen.
– Megadták magukat a török hatóságoknak azok a kaukázusi származású terroristák, akik még kedden 200 – főként orosz állampolgárságú – utassal a fedélzetén hatalmukba kerítették az Avrasya nevű kompot Trabzon török kikötőben – jelentette az AP hírügynökség a török tévé jelentésére hivatkozva. A csecsen túszejtők a DPA jelentése szerint fegyvereiket a hajón hagyták, s a török haditengerészet gumicsónakjai átszállították őket a kísérő hadihajókra. A komp átvizsgálása során kiderült, hogy a hajón nincs robbanószerkezet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem