Február 27.

Teljes szövegű keresés

Február 27.
– Az Országgyűlés ellenszavazat nélkül döntött a magyar–cseh, –lengyel, –szlovák, –osztrák, valamint –svájci toloncegyezmény kihirdetéséről. Elfogadták a Magyar Köztársaságban élő szlovén nemzeti kisebbség és a Szlovén Köztársaságban élő magyar nemzeti közösség külön jogainak biztosításáról szóló egyezmény kihirdetését. A képviselők ratifikálták a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között a közös államhatár rendjéről és az együttműködésről szóló szerződést.
– Brüsszelben Kovács László külügyminiszter részt vett az Európai Unió és a kilenc társult kelet-európai ország külügyminisztereinek félévenként esedékes tanácsülésén.
– Keleti György honvédelmi miniszter Izraelbe látogatott, ahol megbeszélést folytatott Simon Peresz miniszterelnökkel, védelmi miniszterrel az izraeli–magyar katonai kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről. Megtekintett egy repülő-alakulatot, ellátogatott az északi katonai körzetbe és az Izraeli Légiipari Vállalathoz is.
– A Biztonsági Tanács feloldotta a boszniai szerbek elleni gazdasági embargót.
– A Biztonsági Tanács nyilatkozatban ítélte el Kubát.
– Lavina temette be a Tátrában egy magyar hegymászócsoport három tagját, egyikük a poprádi kórházban meghalt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem