Március 7. – Csütörtök

Teljes szövegű keresés

Március 7. – Csütörtök
– Für Lajos átül a független képviselők csoportjába. Az MDF korábbi elnöke és alapító tagja azonban nem lép ki a pártból.
– A párt szétszakadásáért a Magyar Demokrata Fórum korábbi vezetését terheli a felelősség – jelentette ki Lezsák Sándor. Az MDF elnöke szerint az antalli örökség folytatását a párt alapszabálya és országos gyűléseinek nyilatkozatai garantálják.
– Az Állami Számvevőszék a pártok pénzügyi ellenőrzésének tavalyi tapasztalatai alapján szükségesnek tartja a párttörvény módosítását. Az ÁSZ öt párt gazdálkodásának törvényességét ellenőrizte, és mindegyiknél számos szakmai hibát talált.
– Szekeres Imre, a szocialisták frakcióvezetője egyeztető megbeszélést folytatott az SZDSZ, a KDNP és az MDNP egy-egy képviselőjével a Nagy Imre emlékét megörökítő szocialista törvényjavaslatról.
– A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülését követően Seregély István egri érsek, a konferencia elnöke bejelentette, hogy a testület jóváhagyta a Szent Jeromos Társaság által kiadásra kerülő új, magyar nyelvű Szentírás-fordítást.
– A médiatörvény a helyi rádiók több mint felét halálra ítélte – hangzott el a Helyi Rádiók Országos Egyesületének miskolci közgyűlésén.
– A kormány új pályázatot ír ki az Antenna Hungária Rt. privatizációjára – jelentette be Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Eszerint nemcsak szakmai, hanem pénzügyi befektetők jelentkezését is elfogadják.
– A Videoton Holding Rt. és a VT Lízing-Investment Kft. konzorciuma szerezte meg a jogot arra, hogy megvásárolja a Videoton részvényeinek eddig a Magyar Hitel Bank tulajdonában lévő 74 százalékát. A Videoton Holding a száz százalékig a saját tulajdonában lévő kft.-vel alakította meg a konzorciumot.
– Önként vonult be a kaposvári börtönbe, hogy letöltse hat év két hónapos büntetését a két évvel ezelőtti, taszári buszkatasztrófa okozója. Petró Csaba vezette azt a teherautót, amelynek elszabadult rakománya szinte kettészelt egy autóbuszt: a baleset következtében tizenketten vesztették életüket.
– Három embert mentett ki egy égő házból Kaposváron David M. Curry, a Magyarországon állomásozó amerikai légierő főhadnagya. Az életmentő amerikai akciója közben füstmérgezést szenvedett, a taszári tábori kórházba szállították.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem