Március 30. – Szombat

Teljes szövegű keresés

Március 30. – Szombat
– Az MSZP kongresszusán a Magyar Szocialista Párt elnökévé Horn Gyulát, ügyvezető alelnökké Kósáné Kovács Magdát, a Választmány elnökévé Baja Ferencet választották a kongresszus küldöttei.
– A Szabaddemokraták Országos Tanácsa megnyugvással vette tudomásul, hogy a szocialisták kongresszusán a koalíció kérdését senki sem feszegette, a kormány gazdasági célkitűzéseit pedig támogatták a felszólalók. Az SZDSZ-en belül megalakult az agrártagozat, vezetője Bálint György lett.
– Az MDF-ből kivált néppártiak azon lesznek, hogy a jövő év elejére létrehozzák a jobbközép politikai erők választási szövetségét – jelentette be egy nagykanizsai tagtoborzó gyűlésen Szabó Iván. Az MDNP frakcióvezetője arról számolt be, hogy eddig harminc szervezetük alakult és ezren léptek be a pártba. Egyelőre a Dunántúl a Néppárt fellegvára – mondta.
– Az adóhivatal elleni együttes fellépés érdekében alapítottak egyesületet a szövetkezeti üzletrésszel rendelkező Hajdú-Bihar megyei kisbefektetők. Az alapító ülés résztvevői visszautasították, hogy Pitti Zoltán APEH-elnök tisztességtelen nyerészkedéssel vádolta meg azokat, akik egy évvel ezelőtt szövetkezeti üzletrészt vásároltak, ami után személyijövedelemadó-kedvezményt igényeltek.
Március 31. – Vasárnap
– Az MSZP kongresszusán jelentette be Suchman Tamás privatizációs miniszter, hogy kilép a pártból és annak parlamenti frakciójából, de felajánlotta, hogy független szakértőként továbbra is megmarad kormánytisztségében. Suchman nem kapott elegendő szavazatot ahhoz, hogy a pártelnökség tagja legyen.
– Gerbovits Jenő vezetésével megalakult a Magyarországi Kisgazdák Szövetsége. Céljuknak tekintik, hogy alternatívát kínáljanak a Torgyán József vezette független kisgazdákkal szemben. A bíróságon is bejegyzett szövetséghez csatlakozott valamennyi kisgazda szervezet, amely valamilyen ok miatt eltávolodott az FKGP-től.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem