Március 22. – Péntek

Teljes szövegű keresés

Március 22. – Péntek
– Nem reális a szeptemberi 40 százalékos energiaár-emelés – jelentette ki Horn Gyula miniszterelnök az MSZOSZ vendégeként. A kormány átvilágíttatja az energiaszektor gazdálkodását, és ennek alapján dönt az esetleges áremelés mértékéről.
– A kormány kész arra, hogy a nyugdíjkorhatár emeléséről további tárgyalásokat folytasson a nyugdíjbiztosítási önkormányzattal – jelentette ki Kökény Mihály népjóléti államtitkár, hozzátéve: mérlegelik az önkormányzat javaslatait, és elképzelhető, hogy a korhatáremelést fokozatosan vezetik be.
– Fellebbezést követően a rendőrség másodfokon bűncselekmény hiányában megszüntette a szabálysértési eljárást az ellen a két fiatal ellen, akik a március 15-ei Múzeum-kerti központi ünnepségen a kormányt sértőn bíráló transzparenst emeltek a magasba – jelentette be sajtótájékoztatón Kuncze Gábor belügyminiszter. „A kormány nem szorul rendőrségi védelemre, a még oly sértő bírálatokkal szemben sem” – tette hozzá.
– A Fővárosi Főügyészség – a KDNP kérelmével ellentétben – nem fellebbezi meg a Magyar Demokrata Néppárt bejegyzéséről szóló végzést. Az ügyészség ugyanis az egyes pártok között felmerülő, a névválasztással kapcsolatos vitát nem tekinti törvényességi kérdésnek, mert az ilyen jogviták polgári peres úton rendezhetők.
– Jürg Marquard, a Magyar Hírlap svájci tulajdonosa az új főszerkesztő kinevezéséig Ács György vezető szerkesztőt bízta meg az újság felelős szerkesztői feladatainak ellátásával. Ács 16 éve a lap újságírója, legutóbbi pozícióját három éven át töltötte be.
– Az államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki a hetvenedik születésnapját ünneplő legendás magyar ökölvívót, a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lászlót. A kitüntetést a Parlamentben adta át Göncz Árpád köztársasági elnök.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem