Március 2. – Szombat

Teljes szövegű keresés

Március 2. – Szombat
– Lezsák Sándor lett a Magyar Demokrata Fórum új elnöke. A párt országos gyűlésének résztvevői 400 szavazattal választották meg, míg vetélytársa, Szabó Iván ügyvezető elnök, frakcióvezető 269 szavazatot kapott. Lezsák mandátuma 2 évre szól, és az 1998-as választások előtt 60 nappal jár le. Az új elnök fontosnak tartja a KDNP-vel és a Fidesszel való együttműködést. Mint mondta, a párt nyitott marad a kisgazdák felé is. Szabó Iván ügyvezető elnök, frakcióvezető még a szavazás előtt azt mondta, hogy vesztesként is hajlandó együttműködni a párt új elnökével.
– Kutason és Kisbajomban eltemették a vonat-busz karambol hét áldozatát, két halottat pedig Szabáson és Nagykorpádon helyeztek örök nyugalomra. A szerencsétlenség okait még vizsgálják, de annyi bizonyos, hogy a sorompókezelő elmulasztotta leengedni a sorompót. Az őrizetben lévő sorompókezelőnek a MÁV felmondott, az erről szóló értesítést a fogdában kapta kézhez Czilinger Csabáné, akinek közvetlen főnökét is alacsonyabb beosztásba helyezte a vasúttársaság.
– A három nappal ezelőtti sziráki tragédia vizsgálata után a rendőrség átmenetileg az ország egész területén betiltotta a TT–24-es típusú gázkazánok használatát. Azokbna a lakásokban, ahol ilyen kazánnal fűtenek, azonnal le kell állítani a berendezést, és jelentkezni kell a területi gázszolgáltatónál. A Nógrád megyei Szirákon egy szivárgó TT– 24-es kazán okoztot tragédiát: három gyerek meghalt, egy gyerek és két felnőtt pedig életveszélyes állapotban van.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem