Március 1. – Péntek

Teljes szövegű keresés

Március 1. – Péntek
– A kormányfő közölte, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben a jövőben nem a pénzügyminiszter, hanem a mindenkori belügyminiszter helyettesíti majd. Horn Gyula ezt a Szabaddemokraták Szövetségének frakcióhétvégéjén jelentette be Dunavarsányban. A koalíció létrejötte óta most először vett részt a kormányfő az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjának tanácskozásán.
– A szocialista párton belül már nincs napirenden a pártelnöki és a kormányfői pozíció szétválasztása – mondta Kósáné Kovács Magda képviselő Egerben, a párt helyi szervezetének vendégeként.
– A szocialista párt törvényben akarja megörökíteni Nagy Imre volt miniszterelnök emlékét, a politikus születésének 100. évfordulója alkalmából.
– Két szakaszban rendezik meg az MDF országos gyűlését, mert az előzetes tervekkel ellentétben feltehetően nem tudják megtárgyalni az alapszabály módosítását.
– A kisgazdapárt elnöke bejelentette, hogy pártja büntetőeljárást követel a Budapest Bank ellen. Torgyán József szerint nem elegendő, ha Horn Gyula kormányfő vizsgálatot kezdeményez a Budapest Bank ingatlaneladási ügyletében.
– A Semmelweis Orvostudományi Egyetem tanácsa a rektor felmentését javasolta a művelődési miniszternek. A testület indokai nem egészen világosak, a bizalmatlansági indítványt pedig az érintett, Rosivall László puccsnak minősítette.
– Újra meghiúsította az Antenna Hungária rendkívüli közgyűlésének megtartását a többségi tulajdonos Állami Privatizációs Rt. Egy héttel ezelőtt éppen a privatizációs szervezet kért halasztást, a mostani közgyűlésre pedig el sem küldte képviselőjét. A rendkívüli közgyűlésen személyi kérdésekről, a vállalat 4 százaléknyi saját részvényeinek értékesítéséről, valamint a több milliárdos alaptőke-emelésről kellett volna dönteni.
– Pert vesztett a Magyar Televízió Stefka Istvánnal szemben. A TV-Híradó egykori főszerkesztő-helyettesét 1994-ben betegszabadsága alatt mentették fel állásából azzal az indokkal, hogy nem végezte megfelelően munkáját. Első fokon a Fővárosi Munkaügyi Bíróság kötelezte a tévét, hogy Stefka Istvánt a szerződése alapján meghatározott munkakörben foglalkoztassa tovább, s ezt az ítéletet a Fővárosi Bíróság helyben hagyta.
– Munkaügyi pert vesztett a Duna Televízió is. Az ítélet szerint jogellenes volt a Duna-Híradó korábbi főszerkesztőjének, Horváth Péternek rendkívüli felmondással történt elbocsátása. A volt főszerkesztő korábbi munkaviszonya helyreállításáért indított pert, a Duna Tv főigazgatója, Sára Sándor azonban ettől elzárkózott. A másodfokú, jogerős munkaügyi bírósági döntés ezért háromszoros végkielégítés és az elmaradt munkabér megfizetésére kötelezte a Duna Tv-t.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem