Január 27. – Szombat

Teljes szövegű keresés

Január 27. – Szombat
– Szilárdnak minősítették a szocialista-liberális koalíció helyzetét a kormánypártok parlamenti képviselőcsoportjainak vezetői.
– Bokros Lajos pénzügyminiszter szerint a jövő év legelején hozzá kell fogni az államháztartási reform végrehajtásához, ha a kormányzó pártok azt akarják, hogy az első eredmények még ebben a választási ciklusban észrevehetőek legyenek.
– Negatív rekordot hozott az elmúlt év a szülési statisztikában. 1995-ben 3 ezerrel kevesebb gyerek jött a világra, mint egy évvel korábban, és ez több évtizedes mélypontot jelent. A 25 évvel ezelőtti adatokkal összevetve 40 ezerrel született kevesebb gyerek 1995-ben. A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint tavaly a halálozások száma is 5 ezerrel csökkent, ezért a népesség természetes fogyása nem érte el a megelőző két év mértékét, ám a népességcsökkenés így is töretlen: 1980 óta 460 ezerrel vagyunk kevesebben Magyarországon.
– Átadták azt az új utat, amely tehermentesíti Taszár községet az amerikai békefenntartók nehézjárműinek hatalmas forgalmától. A másfél kilométer hosszú, 12 méter széles út a 61-es főközlekedési utat köti össze a taszári repülőtérrel.
– Százmillió forintos lakossági tartozás miatt időszakos melegvíz-korlátozásra készülnek Tatabányán, a vizet melegítő kft. elérte fizetőképessége határát, nem tud fűtőolajat vásárolni, készlete viszont csak néhány napra elegendő.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem