Január 25. – Csütörtök

Teljes szövegű keresés

Január 25. – Csütörtök
– A kormány egy héttel elhalasztotta a döntést a gyógyszeráremelésről és a fogászati ellátásról. A fogászati eljárások magas térítési díjai miatt tavaly a második félévben 60 százalékkal kevesebb ember ment fogorvoshoz.
– A gyógyszeráremelés bevezetésének késése és az, hogy a fogászati ellátás visszakerül a tébé által finanszírozott ellátások körébe, újabb 8 milliárd forintos hiánnyal kell számolni – mondta Simsa Péter, az Egészségbiztosítási Önkormányzat alelnöke.
– A Vállalkozók Országos Szövetsége ezentúl a nyugdíjasok érdekeit is képviseli az Érdekegyeztető Tanácsban.
– Az ellenzéki Magyar Demokrata Fórum az adótörvény módosítását szorgalmazta, mert az új rendelkezések rendkívül hátrányosan érintik a felsőoktatásban dolgozókat. Februártól ugyanis legalább 5 ezer forint adóelőleget kell befizetniük azoknak a tanároknak, akik megbízási díjért, honoráriumért, tiszteletdíjért, óradíjért vállalnak oktatást.
– Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság egy-egy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a diósgyőri és az ózdi acélműveknek. A segítség célja a két cég műszaki fejlesztése. A vagyonkezelő úgy döntött, hogy a privatizáció előtt álló ózdiaknak vissza nem térítendő támogatásként, tőkeemelés formájában adja azt a másfél milliárd forintot is, amelyet eredetileg ugyanakkora befektetői részvállaláshoz kötött.
– Akár 50 ezer forint bírsággal sújthatja az APEH azokat, akik nem tettek eleget a január 20-iki határidőig áfa-bevallási kötelezettségüknek. A havi bevallásra kötelezett 14 ezer adózóból csak 8600, a 110 ezer negyedéves bevallásra kötelezett közül pedig csak 65 ezer teljesítette a hatóság igényét.
– A pénzügyminiszter cáfolta azt a híresztelést, hogy be akarna lépni az MSZP-be.
– A havazás és a közlekedési gondok miatt rendkívüli szünetet rendelhetnek el az iskolák, a kollégiumok és az óvodák vezetői – közölte a Művelődési és Közoktatási Minisztérium.
– Budapest főpolgármestere arra kérte a fővárosi autósokat, hogy a szokatlanul erős havazás miatt ne használják járműveiket, hanem a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe. A napok óta tartó havazás országszerte fennakadásokat okozott a közlekedésben.
– A Fővárosi Közgyűlés az ellenzéki képviselők tartózkodása mellett megszavazta, hogy a főpolgármester fizetése januártól a miniszteri fizetéssel azonos mértékű legyen. Ez 177 ezer forintos alapdíjat és 88 ezer forintos költségtérítést jelent. A 30 százalékos emelés érinti a képviselők tiszteletdíját is. Így a jövőben 33 ezer helyett 45 ezer forint lesz a képviselői alapdíj, és a bizottsági elnökök 88 ezer forintot kapnak.
– Debrecenben meghalt az az ember, aki véletlenül fagyállót ivott. A szerencsétlenül járt 48 éves nyíracsádi férfi karácsony táján vásárolta a helybeli piacon a szőlőszörpnek hitt folyadékot. A kétliteres műanyag flakonban azonban méreg volt, feltehetően fagyálló folyadék.
– Bélyeghamisítás történt Nógrád megyében. A megye több benzinkútjánál az eredetire a megtévesztésig hasonlító háztartásitüzelőolaj-jegyeket használtak fel, márpedig ez a jegy jogilag a bélyeggel azonos elbírálás alá esik.
– Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság azt a két bűnözőt, aki megölte Budán a Skála pénzszállítóit. Donászi Aladár és Bene László rövid idő alatt hidegvérrel lelőtt négy embert, és hatot súlyosan megsebesített, később pedig megöltek két vadászt, akik lőgyakorlat közben lepték meg őket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem