Január 20. – Szombat

Teljes szövegű keresés

Január 20. – Szombat
– Gál Zoltán, a parlament elnöke elmondta, hogy elkészült az új alkotmánytervezet, de elfogadása valószínűleg 1997-re tolódik.
– Megszűnt a Pozsgay Imre nevével fémjelzett Nemzeti Demokrata Szövetség. A pártnak nem lesz jogutódja sem. Pozsgay Imre pártelnök bejelentette, hogy lemond a Magyar Egységért Mozgalomban betöltött ideiglenes elnöki megbízatásáról is.
– A kereszténydemokraták nem zárták ki, hogy a választások előtt mégis szövetségre lépnek valamely párttal, noha nemrég még elutasították a polgári szövetséget.
– Kisgazda választási győzelem esetén a földműveseknek kedvező hiteleket, az ország négyötödét alkotó vidékiek gazdasági fölemelését és országos kisgazda bolthálózatot ígért Torgyán József.
– Eltemették Grósz Károlyt. Az ország korábbi miniszterelnökét, az egykori MSZMP utolsó főtitkárát a Farkasréti temetőben több ezer ember kísérte utolsó útjára. A kormányt Vastagh Pál igazságügy-miniszter képviselte.
– A területfejlesztési törvény mielőbbi elfogadását sürgette a szakminiszter. Baja Ferenc rámutatott, hogy a törvénnyel először kaphat határozott jogszabályi keretet a valódi helyi területfejlesztési politika, hiszen nem a kormányzat jelöli ki a fejlesztési célokat, hanem az önkormányzatok és a helyi gazdasági szervezetek.
– Meghosszabították az állam és a MÁV szerződését. Az állam ebben az évben csaknem 29 milliárd forinttal támogatja a vasúti személyszállítást.
– A Fővárosi Földhivatal munkatársai azzal fenyegetőztek, hogy felfüggesztik a munkát, ha két napon belül nem kapják meg 13. havi fizetésüket.
– Egerben több mint 2 millió köbméter gázt loptak el ismeretlen tettesek. A Tigáz vizsgálata szerint nem lehet pusztán szivárgással magyarázni a hiányt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem