Január 2. - Kedd

Teljes szövegű keresés

Január 2. - Kedd
– Egyhetes külföldi körútja során Taszárra látogatott az amerikai védelmi miniszter, William Perry.
– A Nemzetközi Valutaalap elismerte, hogy a tőkeműveletekben konvertibilis lett a forint. A pénzügyi szervezet washingtoni központja sajtóközleményben közölte: Magyarország elfogadta az IMF támasztotta követelményeket azzal, hogy nem kívánja korlátok közé szorítani a valutaműveleteket.
– Az MSZP Országos Választmányának elnöke, Vitányi Iván szerint a párt márciusi kongresszusán lehet ellenjelöltje Horn Gyulának.
– Aranyosapáti térségében átvágták a gátakat, mert a Tiszán igen lassú volt az apadás, és nem csökkent a gátakra nehezedő terhelés.
– Kifizették a Matáv-részvények vételárát. Az ÁPV Rt. kasszájába befolyt az a 850 millió dollár, amit a MagyarCom fizetett a Matáv 37 százalékos részvénycsomagjáért, a német–amerikai konzorcium már a cég 67 százalékát birtokolja. Az ÁPV Rt. részvénycsomagja 25 százalék plusz egy szavazatot érő hányadra csökkent.
– Április közepétől új vezetője lesz a Nemzetközi Valutaalap budapesti képviseletének. A magyar származású Kopits Györgyöt Mark Allen, az IMF osztályvezetője váltja fel a tisztségben.
– Magyarország néhány hét múlva már nem fogad újabb délszláv menekülteket. A hazai befogadótáborokban jelenleg 8,5 ezren tartózkodnak, az ő tartózkodási engedélyüket meghosszabbítják, ugyanakkor csökkentik állami támogatásukat, hogy így ösztönözzék őket a hazatérésre.
– Kirabolták Csepelen a Posta 2-es számú fiókját. Egy ismeretlen álarcos fegyverrel kényszerítette a postai alkalmazottat a kasszában lévő pénz átadására. A tettes 2 millió forinttal kereket oldott.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem