Január 16. – Kedd

Teljes szövegű keresés

Január 16. – Kedd
– A kormányfő cáfolta, hogy külön munkacsoport létrehozását tervezi a kabineten belül. Horn Gyula szokásos havi televíziós sajtókonferenciáján kifejtette, hogy a kormány már idén, de 1997-ben mindenképpen kedvező változtatásokat vár a gazdaságban.
– Horn Gyula miniszterelnök és a volt szakszervezeti vezető, Nagy Sándor egyetértett abban, hogy szükség van ugyan egy gazdasági- szociális koordinációs tanácsra, de most nem időszerű ennek a létrehozása. Nagy Sándor elmondta, hogy azért sem vállalná el egy ilyen tanács vezetését, mert nem lenne mozgástere.
– Húsz műszaki katona és nyolc katonai jármű elindult Ercsiből a horvátországi Okucsaniba, ahol a magyar műszaki zászlóalj bázisa lesz. A Tv-Híradóban a békebiztosítók közül többen is azt mondták, hogy a pénz miatt vállalták a küldetést, és a havi 950 dollártól családjuk sorsának jobbra fordulását remélik. A teljes műszaki zászlóalj február 1-jétől kezdi meg munkáját az IFOR parancsnoksága alatt. Ettől kezdve védelmet is kapnak a magyar katonák a NATO békefenntartóitól.
– A szabaddemokraták azt javasolták, hogy a személyi jövedelemadó jelentős csökkentésével párhuzamosan növeljék az önkormányzatok által beszedett adók összegét.
– Horn Gyula cáfolta azt az állítást, amely szerint ő kezdeményezte volna a miniszterek 20 százalékos fizetésemelését. A kormányfő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: az utóbbi két és fél évben nem nyúltak a kormánytagok fizetéséhez.
– A Magyar Nemzeti Bank februártól egy százalékkal, 28-ról 27 százalékra csökkenti a jegybanki alapkamatot.
– Amerikai katonai szakértők vizsgálták meg a sármelléki volt katonai repülőteret, hogy a létesítmény alkalmas-e a boszniai IFOR-erők céljaira.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem