Január 15. – Hétfő

Teljes szövegű keresés

Január 15. – Hétfő
– Az Egészségbiztosítási Önkormányzat elnöke maga is elismerte, hogy mindenképpen gazdaságossá kell tenni az egészségügyi ellátást, ám emiatt a társadalom egyes rétegei igen nehéz helyzetbe kerülhetnek. Az egészségbiztosító és a népjóléti tárca a jövő hónap közepéig kidolgozza, hogy milyen szociális intézkedésekkel lehet enyhíteni a kórházi ágyak csökkentésének és a gyógyszerárak emelésének következményeit.
– A családi adózás bevezetését szorgalmazták a kereszténydemokraták. Semjén Zsolt frakcióvezető–helyettes szerint a jelenlegi magyarországi adózási rendszer a gyermektelen családoknak kedvez.
– A perek mielőbbi lefolytatását követelte az 1956-os sortüzek ügyében a Recski Szövetség, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége és az 56-os Szövetség. Tiltakoztak az ellen, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke és a legfőbb ügyész felfüggesztette a bírósági tárgyalásokat és az Alkotmánybírósághoz fordult állásfoglalásért.
– Osztől átlagosan 30-35 százalékkal drágulnak a tankönyvek – mondta a Nemzeti Tankönyvkiadó igazgatója.
– A BKV már januártól folyamatosan ritkítja járatait és csökkenti az üzemidőt.
– Tapolcán elfogták azt a fiatalkorúakból álló bandát, amelyet immárom nem csak rablással, hanem brutális gyilkossággal is gyanúsítanak. A négy fiú 13 és 16 év közötti. Közülük ketten bevallották, hogy a hónap elején megöltek egy idős nőt. A tapolcai gyerekek legalább 10 alkalommal törtek be házakba, raboltak ki embereket, temetői kriptákat. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a fiúk bűntetteit felnőtt irányította.
– Újabb részleteket ismert be az a 17 éves fiatalember, akit egy 12 éves fiú meggyilkolásával és lefejezésével gyanúsítanak – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. A rendőrség még nem tudja pontosan a gyilkosság okát, de van olyan bizonyíték, amely szexuális indítékra utal.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem