Január 10. – Szerda

Teljes szövegű keresés

Január 10. – Szerda
– Az elvárásoknak megfelelően halad a Horvátországba készülő magyar műszaki alakulat kiképzése. Az előőrs január 17-én kel útra.
– A honvédség parancsnokai közölték: hamarosan Boszniában folytatják a tárgyalásokat a helyi szerb hadvezetés tagjaival a magyar műszaki alakulat békemissziójáról.
– Január elején Barcs térségében elszabadult egy ágyúlövedék a taszári amerikai támaszpont tábori rendőrségének fedélzeti gépágyúval felszerelt járművéről. A lövedék szerencsére lakatlan területen robbant fel, károk sem keletkeztek.
– Tavaly nem nőtt hazánk nettó külföldi adósságállománya, a tartozás 16-17 milliárd dollárra tehető. Hárshegyi Frigyes, a Jegybank alelnöke elmodnta azt is, hogy hat év alatt 6 milliárd dollárral mérséklődtek az állam külföldi adósságai, amelyek jelenleg 11 milliárdra rúgnak. Ugyanebben az időszakban viszont a kereskedelmi bankok és a magánvállalkozások mind több külföldi kölcsönt vettek fel.
– A Fidesz–MPP azt javasolta a kormánynak, hogy a magyar–román megbékélési dokumentumot az RMDSZ egyetértésével írja alá.
– Alkotmánybírósághoz fordult a Munkáspárt, mert a törvényhozás nem írt ki népszavazást az ország NATO-tagságának kérdéséről. A törvényhozás azzal utasította vissza a kezdeményezést, hogy ha Brüsszel felkéri Budapestet a belépésre, kiírják a referendumot.
– A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 95 novemberéig csaknem 20 százalékkal nőtt az ország idegenforgalmi bevétele az előző év hasonló időszakához képest.
– Az erdészek azt tanácsolták a kirándulóknak, hogy egyelőre ne sétáljanak az erdőben, mert a fák bármikor kidőlhetnek a rájuk rakódott jég súlya alatt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem