Február 7. – Szerda

Teljes szövegű keresés

Február 7. – Szerda
– A miniszterelnök bocsánatot kér azoktól, akiket hátrányosan érintett az adóelőleg-levonás, ha kiderülne, hogy az APEH vagy a kormányszervek követtek el hibát.
– Az APEH azt ígérte, hogy márciusban már nem éri a februárihoz hasonló meglepetés a munkavállalókat fizetésük kézhezvételekor. Bokor Pál elnökhelyettes azt mondta, hogy a munkáltatók az adóhivatal közleményeinek segítségével a jövő hónapban már tisztában lesznek az új adóelőleg-levonási szabályokkal, és nem egyöntetűen a legmagasabb előleget vonják le, hanem megközelítően reálisan számítják ki az összeget.
– Hazaküldtek két fegyelmezetlen magyar katonát Okucsaniból. Váradi Emil őrnagy, a Horvátországban állomásozó alakulat szóvivője közölte, hogy a tiszthelyettesek elhagyták őrhelyüket, és elmentek italozni.
– A kormány az év végéig pályázaton dönt arról, milyen vadászgépekkel korszerűsítsék a magyar légierőt. Ezt Horn Gyula erősítette meg stockholmi tárgyalásai után, hozzátéve, hogy a végső szót a parlamentnek kell kimondania, figyelembe véve az ország teherbíró képességét. A másfél milliárd dolláros üzlet elnyeréséért a svéd cég mellett franciák és amerikaiak is pályáznak.
– Az utóbbi hetekben 400 ezren betegedtek meg Magyarországon influenzában. A lakosság csaknem 4 százaléka kapta meg a fertőzést, a járványnak eddig 100 halálos áldozata van. Az Országos Közegészségügyi Intézet azt is bejelentette, hogy a betegek csaknem tíz százalékánál szövődmények kialakulását is megállapították.
– A heves megyei rendőr-főkapitányság vádemelést javasolt annak a kislánynak az apja ellen, akinek halála után kirobbant a hevesi ólombotrány. A vizsgálat kiderítette, hogy a hevesi Dankó-telep lakossága évek óta hulladék akkumulátorok feldolgozásával foglalkozott: a sav és a lúg eltávolítása után az akkumulátorólmot újraolvasztották és eladták. Az ólomgőz és -por belégzése miatt egy 15 hónapos kislány meghalt, többen megbetegedtek, és több tízmillió forintos környezeti kár keletkezett.
– Birkarablás volt a Hortobágyon. Álarcos fegyveresek 40 juhot vittek el az éj leple alatt egy istállóból a puszta közepéről. A rendőrök, akik szerint emberemlékezet óta nem fordult elő hasonló bűntény a Hortobágyon, arra gyanakszanak, hogy adósságbehajtás áll a háttérben.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem