Február 3. – Szombat

Teljes szövegű keresés

Február 3. – Szombat
– Horn Gyula miniszterelnök a körülményekhez képest megfelelőnek találta a Horvátországba küldött magyar műszaki alakulat munka- és életfeltételeit. Az Okucsani melletti táborban aláírták azt a szerződést, amely a magyar egységet hivatalosan is a NATO parancsnoksága alá rendeli.
– A Magyarok Világszövetsége szerint a héten életbelépett médiatörvény a határon túli magyarság számára megnyugtató módon rendezi a Duna Televízió jogi helyzetét.
– Hosszan tartó betegség után, 69 éves korában meghalt Vámos László, az Operaház Kossuth-díjas főrendezője és megbízott igazgatója. Munkássága során színpadra állította többek között Verdi, Bizet, Mascagni és Puccini számos művét. Vámos Lászlót kétszer tüntették ki Jászai-díjjal. 1967-ben megkapta az Érdemes Művész címet, majd 1970-ben Kossuth-díjban részesült.
– A főváros vezetése a prostitúcióval kapcsolatos ENSZ-egyezmény felmondását javasolta, mert úgy véli, hogy az egyezmény akadályozza a magyarországi szexpiac problémáinak megoldását.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem