Február 21. – Szerda

Teljes szövegű keresés

Február 21. – Szerda
– Horn Gyula miniszterelnök intenzív konzultációkat folytatott a lemondott pénzügyminiszter utódlásáról, a számba jöhető jelöltek közül fogadta Járai Zsigmondot, a Magyar Hitelbank vezérigazgatóját.
– A tervezett 15 helyett csak 14 százalékos nyugdíjemelésre lehet számítani az idén, mert a tavalyi tényleges nettó keresetnövekedés, amelyhez a nyugdíjemelést igazítják, mindössze 14 százalék volt – hangzott el a szocialista párt parlamenti képviselőcsoportjának ülésén.
– Az Állami Számvevőszék jelentése szerint szinte törvényszerű volt, hogy 1994-ben a társadalombiztosítás 42 milliárd forintos pénzügyialap-hiánnyal zárta az évet. A számvevőszék szerint sem az Országgyűlés, sem a kormány nem tett meg mindent azért, hogy az egészségbiztosítási és a nyugdíj-biztosítási alap megfelelően működhessen. A testület azt javasolta a parlamentnek, hogy mielőbb alkossa meg a társadalombiztosítás működési, gazdálkodási, vagyongazdálkodási kérdéseinek törvényi szintű szabályait, a kormány pedig mielőbb tegyen eleget az ingyenes vagyonjuttatásról szóló törvényi előírásoknak.
– Márciustól a drávaszabolcsi magyar-horvát határátkelőn és Baranya közútjain is átvonulnak a Boszniában állomásozó amerikaiakat ellátó konvojok – jelentették be Pécsett. A Honvédelmi Minisztérium Baranya és Somogy megye közúti igazgatóságának közreműködésével szerződést kötött a NATO által használt 350 kilométer hosszú útszakasz folyamatos karbantartására, a költségeket az amerikaiak fedezik.
– Ellopták a fóti óvoda kertjéből Vörösmarty Mihály mellszobrát. A rendőrök nem tudták megmondani, hogy vandálok vagy bűnözők állnak-e a lopás hátterében. A szobor eszmei értéke felbecsülhetetlen, nemesfémként viszont legfeljebb 200 ezer forintot ér. A 80 kilogrammos szobrot az ismeretlen tettesek letörték a talapzatról.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem