Február 2. – Péntek

Teljes szövegű keresés

Február 2. – Péntek
– Eddig 1 milliárd 200 millió forintba került a tb-kártyák kiosztása, illetve kicserélése, ám ez még korántsem a végső összeg. Az előzetes felmérések szerint ugyanis az év végére minden századik embernél hibás tb-okmány lesz, amelyet ki kell cserélni 1997. januárjáig pedig már teljesen új társadalombiztosítási igazolványt kellene adni minden magyar állampolgárnak. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékesei azonban nem csak a pénz miatt aggódnak. Kiss Lenke főosztályvezető elmondta, hogy az egészségbiztosító teljes informatikai nyilvántartási rendszerét át kellene alakítani és ezt semmiképpen nem fogják tudni megoldani az idén.
– A Magyarországon állomásozó amerikai csapatok áprilistól novemberig használni szeretnék a honvédség táborfalvai lőterét is. Edward Murdock ezredes, az amerikai egységek összekötőtisztje a Pest Megyei Önkormányzat elnökével tárgyalt erről a tervről.
– Kegyelmet kért az államfőtől az az anya, aki két és fél éve vízbe fojtotta gyógyíthatatlan beteg lányát. A nőt első fokon két év szabadságvesztésre ítélték, ám a végrehajtást három évre felfüggesztették. A Legfelsőbb Bíróság azonban másodfokon módosította az ítéletet és elrendelte a büntetés végrehajtását. Göncz Árpád várhatóan márciusban dönt az ügyben.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem